Koken

kruiden

Ontdekken, ervaren, proeven, experimenteren,… een culinarie reis!

Ik help jou graag bij het ontdekken van al het lekkers dat we bij jou aangeplant hebben of dat er al staat. Vele vaste planten zijn namelijk onbekend en dus spijtig genoeg ook onbemind… En vele klassieke groenten worden nog te vaak op steeds dezelfde manier benaderd en gebruikt, al kan er zoveel meer!

Umami-tuin of niet, ik neem je graag mee op een culinaire reis vol smaken, geuren en kleuren waarbij we samen aan de slag gaan op een manier die je het best kan omschrijven als intuïtief koken. In ieder van ons schuilt een kok. We eten immers elke dag, meestal zelfs 3 keer en we zijn (bijna) allemaal uitgerust met ogen, een neus, een mond, smaakpapillen en 2 handen. Wel meer heb je niet nodig.

Wil je de vaste planten die we bij jou aanplanten wat beter leren kennen en wil je weten hoe je ze kan klaarmaken? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je koken eens vanuit een andere hoek benaderen, intuïtief, vanuit je gevoel en zonder strakke recepten? Wil je eens anders kijken naar de groentjes die elke dag op je keukentafel liggen of wil je er misschien zelfs mee praten? Wil je meer voeling krijgen met je voedsel? Of denk je misschien zelfs dat je niet kan koken? Dan ben je aan het juiste adres.

Heb je gezinsleden, buren, vrienden of vriendinnen die willen meedoen? Hoe meer zielen hoe meer vreugde! Umami brengt mensen samen rond een gezellige en gevulde tafel en verbindt hen met elkaar en met de natuur.

Om jullie te inspireren is er de WORKSHOP ‘Levende brouwsels. Als je vragen hebt, kan je me steeds contacteren.