Fermenteren

kombucha

Gefermenteerd of levend voedsel!

Umami wil mensen inspireren en aanzetten om zelf te experimenteren met voedsel. Dit kan door fermentatie of door andere bewaartechnieken maar ook door eerst en vooral eens goed naar je voedsel te kijken en het met respect te behandelen. Door je voedsel met respect te behandelen behandel je ook je eigen lijf, waar dit alles in terecht komt, en je gezondheid met respect. Die 2 staan namelijk rechtstreeks in verband met elkaar. Door je voedsel met respect te behandelen behandel je ook de natuur en de aarde met respect, want daar komt echt eten immers vandaan. Daardoor kijk je anders naar je voedsel en kan je het anders benaderen… Experimenteren!

Zo zie je ook hoe geweldig en hoe juist het is om levend voedsel te creëren door de juiste bacteriën en schimmels een handje te helpen.

Alles in de natuur leeft immers. Waarom eten wij dan zo veel dode dingen?

Wat zit er zoal in het lijstje van levend voedsel dat je zelf kan creëren?

Zuurdesem, gemberbier, kombucha (met interessante tweede fermentaties), waterkefir (en allerhande variaties daarop), melkkefir, mosterd, seitan, yoghurt, kimchi, zuurkool, azijn, mede, miso,…en nog veeel meer.

Umami wil jullie inspireren en dus deelt zij haar experimenten (gelukte en mislukte) op haar blog.

Workshop ‘Levende brouwsels’.

Lekkere, bruisende en gezonde frisdranken? Dat kan! In deze workshop wordt de wondere wereld van het thuisfermenteren uit de doeken gedaan. Leer kombucha, kefir en gemberbier kennen en leer hoe je vrienden wordt met deze wenselijke bacteriën en gisten. Ontdek hoe makkelijk en leuk het is om je eigen brouwsels te maken. Lekker, goed voor de biodiversiteit in je darmen en onder het motto wat je zelf doet doe je beter… Tijdens de workshop kan je van alles proeven en je gaat naar huis met starters zodat je thuis kan beginnen experimenteren.

Als je andere fermenteer-vragen hebt, kan je me steeds contacteren.