Amandelen

Winter, tijd voor kleine experimenten…
Met een nieuwe onderbuur die een hele zak amandelen uit Spanje mee had, leidde mij dat al snel naar de keuken, met als resultaat:
  • Amandalchoco
  • Amandelbrownies
  • Amandelcake
Ik kan je spijtig genoeg geen hoeveelheden meegeven… Maar toch post ik de ingrediëntenlijst, omdat het resultaat 3x echt overheerlijk was, en wie weet krijg je daardoor zelf wel leuke ideetjes.

Amandelchoco

Amandelen pellen, even roosteren en in de blender zwieren tot de olie vrijkomt en je een gladde masse krijgt. Dit lukte niet direct dus voegde ik wat gesmolten kokosvet en een beetje zonnebloemolie toe. En als smaakmaker een snuifje zout en wat cacao…
En het smaakt…umami!

Amandelbrownies

Ingrediënten (sorry ik heb geen hoeveelheden):
  • amandelmeel (fijngemalen amandelen)
  • grof gemalen amandelen
  • kokosvet
  • appelboter *
  • rietsuiker
  • bicarbonaat en beetje appelazijn
  • anijszaad (niet hetzelfde als steranijs)
  • cacao
  • zout

* Appelboter: eigenlijk maak je appelmoes waarbij je eerst de appels helemaal tot moes kookt zonder suiker. Dit door een zeef perst en hetgeen je dan overhoudt is een gladde massa, waar je suiker bijdoet en heel traag laat inkoken. ’t Lijkt een gedoe, maar die smaak is echt geweldig. Appelmoes maar dan veel geconcentreerder, voller en verfijnder tegelijk.

Amandelcake

Ingrediënten (sorry ik heb geen hoeveelheden):
  • amandelmeel (fijngemalen amendelen)
  • bloem
  • kokosvet
  • rietsuiker
  • 1 eitje (geel en wit gescheiden, wit opgeklopt)
  • bicarbonaat en beetje appelazijn
  • water
  • rozenblaadjes uit rozenblaadjes honing
  • beetje rozenwater
  • gemberpoeder
  • kaneelpoeder
  • snuifje zout
Geplaatst in Berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*