Hip hipper hipst

Raw vegan blackberry pie! #walnutsraisinsbuckweatapples #lowcarbsugarfreeveganhealthyyummie

Ja, zo doen we dat tegenwoordig…

2016-12-13-19-19-11

Wat zegt u?
Ik bedoel rauwe, dus ongebakken, taart zonder dierlijke producten. EN zonder banaan, dadels of avocado (de in nagenoeg alle raw-vegan-enzoverder-recepten voorkomende vervangers van boter, ei en suiker).

Ingrediënten voor de bodem:
– 2/3 walnoten (geraapt, gekraakt en gepeld)
– 1/3 rozijnen of andere gedroogde vruchten
Maal beide fijn in de blender tot je een gladde masse hebt die een beetje aan elkaar plakt als je hem in een vorm drukt. Indien de boel niet genoeg aan elkaar plakt, voeg je een beetje gesmolten kokosvet of een andere vetstof toe.

Druk het deeg in een taartvorm en zet even in de diepvries (of in de koelkast maar dan moet het langer staan).

Ingrediënten voor de vulling:
– een restje geweekte (1 nacht of enkele uren) en gemalen boekweit
– 2 appels
– enkele bramen (hier waren ze nog bevroren)
– een beetje vlierbloesemsiroop (ja hier zit suiker bij, maar je kan ook iets anders gebruiken)
– snuifje zout
– cacao maar dat zou ik volgende keer misschien niet meer doen, ofwel zou ik misschien ook nog gesmolten chocolade gebruiken zodat het een echte chocoladetaart wordt
In ieder geval, dat was wat ik op dat moment had en het vormde een prima vulling. Allicht zal ik volgende keer niet exact hetzelfde op het aanrecht hebben staan…
Dit maar om te zeggen dat dit ‘recept’ ook gewoon een uitvindsel van het moment is en dat dat ook lukt. Probeer en experimenteer en loop alsjeblieft niet speciaal naar de winkel voor die vlierbloesemsiroop of 6 medjoul dadels ofzo…

Haal de taartvorm met de bodem uit de diepvries en doe de vulling erin. Ik legde er als afwerking nog een aantal half ontdooide bramen bovenop. Zet het geheel in de diepvries (of koelkast).

Haal de taart even voor je hem wil verorberen uit de diepvries. Hoeveel op voorhand hangt er van af hoe koud je hem wil eten. Als het een warme dag is, mag het misschien wel bijna een ijsje/sorbet zijn maar nu is dat allicht minder geschikt.

’t Is misschien niet zo’n gepast recept voor in de winter maar kijk, ik wou een klein taartje maken, wou geen oven opzetten en de oven in de kachel was niet warm genoeg… En aangezien we nu toch een diepvries hebben. Zo doet een mens al eens een experimentje 🙂

Smakelijk!

Geplaatst in Berichten.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*