Chapati’s en mooie zwammen

Chapa-wie? Chapati, een soort plat broodje dat veel gegeten wordt in o.a. India, Nepal en Pakistan.

Snel en makkelijk. Vorige week maakte ik er een hele hoop voor de madammen (weer geen meneren, die moeten zich toch ook wassen afwassen enz?) van de Natuurlijke zeep-workshop van Heidelien. Verder op het menu:┬álinzen met Nieuw Zeelandse spinazie-curry, met chapati’s dus.

Hoe doe je het? Meng 300 gr bloem met 160 ml warm water. Voeg zout en eventueel kruiden toe (ik gebruikte komijn) en kneedt tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in ongeveer 8 balletjes en rol elk balletje met een deegroller tot een heel dunne pannenkoek. Zet vervolgens een pan op een redelijk warm vuur (zonder vetstof) en leg daar telkens een chapati in. Dit gaat erg snel, gewoon een keertje omkeren en dan de volgende in de pan.

En het is ook nog eens tijd voor een foto van mijn zwammen. Ze vragen er gewoon om, zo mooi dat ze eruit zien!

Geplaatst in Berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*